Wie is de Autifant?

Hallo, ik ben Leander de Goede en ik noem mezelf ook wel eens de Autifant. Dat is kort voor de Autistische Fantast. Ik ben ervan overtuigd dat fantasie en creativiteit mij hebben geholpen om mezelf staande te houden in een wereld die ik niet altijd goed begreep en onder mensen die mij niet altijd goed begrepen. Toen ik op mijn veertigste de diagnose Autisme kreeg vielen er heel wat vraagtekens op hun plaats.

In het dagelijks leven ben ik gezinshuisouder voor stichting Driestroom en heb ik de dagelijkse zorg voor een handvol jongeren, waaronder enkele met hun eigen autisme diagnose. Ik denk dat mijn ervaringsdeskundigheid me helpt om hun strubbelingen vanuit hun perspectief te zien en ze te helpen op een manier die ze in hun waarde laat.

Met deze website probeer ik mijn kijk op opvoeding in het algemeen, en creativiteit en autisme in het bijzonder, uiteen te zetten op een manier die hopelijk leerzaam en vermakelijk is.

Je kunt me bereiken via: info@autifant.nl